Tietoa palvelusta

Isännöintiraportit.fi on perustettu helpottamaan isännöitsijäntodistusten, sekä muiden raporttien tilaamista. Haluamme tehdä isännöintityöstä vaivattomampaa ja tehokkaampaa. Palvelun kautta isännöitsijä säästää aikaa ja vaivaa, sillä kuluttajan tekemä asiakirjatilaus tulee suoraan maksettuna.
Isännöitsijäntodistus on asuntokaupan tärkein asiakirja. Isännöitsijäntodistus sisältää kaikki keskeisimmät tiedot taloyhtiön historiasta, taloudellisesta tilasta, yhtiön rakennuksista ja niiden kunnosta sekä tehdyistä ja suunnitelluista korjauksista. Hyvin laadittu todistus takaa onnistuneet asuntokaupat. Asuntokaupoissa isännöitsijäntodistus saa olla enintään kolme kuukautta vanha. Isännöitsijäntodistus tilataan omalta isännöintiyritykseltä. Jos yhtiössä ei ole isännöitsijää, on asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajalla velvollisuus antaa todistus.
Todistusta tarvitaan esimerkiksi, kun:
  • asuntoa myydään
  • asuntoa vuokrataan
  • haetaan lainaa
Isännöitsijäntodistus on maksullinen, koska isännöitsijä käyttää sen laatimiseen useita työtunteja, päivittää muuttuneet tiedot ja myös vastaa todistuksen sisällön oikeellisuudesta.